SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.56 issue2Fruit species of Rondônia State center-south, Brazilian AmazonMetabolic profile in dairy cows under tropical conditions in Colombia author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Acta Agronómica

Print version ISSN 0120-2812

Abstract

MEJIA DE TAFUR, M. Sara; ESTRADA S, Edgar I  and  FRANCO P, M. Margarita. Respuesta del tomate chonto cultivar Unapal Maravilla, a diferentes concentraciones de nutrientes. Acta Agron. [online]. 2007, vol.56, n.2, pp.75-83. ISSN 0120-2812.

En las casas de malla de la Universidad Nacional de Colombia Sede Palmira se realizó un experimento con el objetivo de determinar los requerimientos nutricionales del tomate UNAPAL Maravilla para lo cual se empleó el sistema de hidroponía con sales grado reactivo y agua destilada y se escogió un diseño completamente al azar con 16 tratamientos y cinco repeticiones, se realizaron evaluaciones a los 27, 34, 42, 54 y 92 dds. La etapa de desarrollo adecuada para determinar los requerimientos nutricionales se presentó a los 47 dds en prefloración, poco antes de comenzar la fase lineal de crecimiento. Los requerimientos de N estuvieron entre 13 - 20 mM ; los de P, 1 - 1.5 mM ; los de K, 5 - 8 mM ; los de Ca, 4 - 6 mM ; y los de Mg, 2 - 4 mM .

Keywords : Lycopersicon esculentum Mill; Tomate chonto; requerimientos nutricionales.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License