SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.6 issue3Incorporation of the Hazard Analysis and Critical Control Point system (HACCP) in food legislation author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Revista de Salud Pública

Print version ISSN 0124-0064

Abstract

SANCHEZ, Ricardo  and  ECHEVERRY, Jairo. Validación de escalas de medición en salud. Rev. salud pública [online]. 2004, vol.6, n.3, pp.302-318. ISSN 0124-0064.

Este artículo muestra los aspectos más importantes relacionados con la validación de escalas aplicadas en investigación en salud e ilustra los pasos de este proceso. En el artículo se discuten los conceptos relacionados con la selección de los ítems, traducción, validez, confiabilidad y utilidad.

Keywords : Estudios de validación; reproducibilidad de resultados.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License