SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.52 número3Riesgos y peligros laborales en termoeléctricas: una revisión de la literatura de 2007 a 2017Hallazgo de diclofenaco en un producto fitoterapéutico a base de caléndula comercializado en Colombia índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Revista de la Universidad Industrial de Santander. Salud

versión impresa ISSN 0121-0807versión On-line ISSN 2145-8464

Resumen

TORRES-PABON, Giselle. What do we eat? Socio-economic conditions and households food consumption in Colombia. Rev. Univ. Ind. Santander. Salud [online]. 2020, vol.52, n.3, pp.251-260.  Epub 18-Jul-2020. ISSN 0121-0807.  https://doi.org/10.18273/revsal.v52n3-2020007.

Introduction:

Households consume (or not) the food that their socio-economic conditions allow them (or not).

Objective:

To analyze the products that Colombian households consume based on their socio-economic conditions.

Methodology:

1. Descriptive analysis, and 2. Cluster analysis, Ward link. I worked on the Households Budgets survey (Encuesta Nacional de Presupuesto de los Hogares 2016-2017). The Colombian National Department of Statistics conducted the survey.

Results:

Two large groups of household typologies are evident: those that consume food mainly outside the home and those households that spend their household budget on food to eat at home.

Conclusions:

Results show social stratification in food consumption of Colombian households.

Palabras clave : Eating; Food; Social class; Household; Budgets; Cluster analysis; Obesity; Public policy.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )